Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας - Ένας 15χρονος αγιοποιείται από το Βατικανό

Στην αγιοποίηση ενός 15χρονου παιδιού, του Carlo Acutis, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών αποφάσισε να προχωρήσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Πάπα να αγιοποιήσει ένα παιδί και να τον κάνει τον πρώτο millennial άγιο της Καθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ποιος ήταν ο Carlo Acutis

Ο Carlo Acutis ήταν ένα παιδί-θαύμα, παθιασμένος με τους υπολογιστές, τα ζώα και τα βιντεοπαχνίδια ο οποίος βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006.

Γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο αλλά η οικογένειά του μετακόμισε λίγο αργότερα στο Μιλάνο. Εκεί παρακολουθούσε σχολαστικά τη λειτουργία τις Κυριακές στον Καθεδρικό της πόλης.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία 7 ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου».

Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Όλα τα βλέμματα στο Παρίσι: 100 ηγέτες δίνουν το «παρών», απόψε το δείπνο με οικοδεσπότη τον Μακρόν στο Λούβρο

Τα βλέμματα της υφηλίου στρέφονται στο Παρίσι όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκινούν επισήμως αύριο, με μια υπέρλαμπρη Τελετή Έναρξης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 20...

Γαλλία: Χάος στους σιδηροδρόμους από το σαμποτάζ στα τρένα - Έκκληση στους επιβάτες να μείνουν σπίτι

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare du Nord, επικρατεί χάος από το πρωί, με χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί, μετά τη «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προ...

Φόρτωση άρθρων...