Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου - Δεν υπάρχει ισοδύναμο Ισραήλ-Χαμάς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο ζητά εντάλματα σύλληψης για τους ηγέτες του Ισραήλ και της Χαμάς με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για πράξεις κατά τη διάρκεια του πολύμηνου πολέμου στη Γάζα.

«Έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας σχετικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του… είναι τόσο απλό» δήλωσε ο Μπάιντεν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο. «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ αυτού που έκανε το Ισραήλ και αυτού που έκανε η Χαμάς».

Αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, κατηγόρησε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ για «σκόπιμη καθοδήγηση επιθέσεων εναντίον άμαχου πληθυσμού» και για «λιμοκτονία αμάχων» ως τακτική πολέμου στη Γάζα.

Επίσης, ο Χαν ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ηγέτες της Χαμάς, Γιεχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντέιφ και Ισμαήλ Χανίγια, για την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, Oυίλιαμς Μπερνς, θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέιτ Μίντλετον: Πώς τα τρία της παιδιά τη στήριξαν χθες στην πρώτη της εμφάνιση -Φύλακας άγγελος η Σάρλοτ

Την πρώτη της δημόσια επίσημη εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, έκανε χθες η Κέιτ Μίντλετον μαζί με την οικογένειά της, με όλα τα βλέμμα...

Ρωσία: Κρατούμενοι σε φυλακή του Ροστόφ κρατάνε όμηρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους -Δηλώνουν υποστηριχτές του ISIS

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι πιάστηκαν όμηροι από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα Ομ...

Φόρτωση άρθρων...