Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα - Πέντε οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Πλανήτης

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών,  Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον ένα κτίριο κατοικιών καταστράφηκε, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.

Ανελέητοι βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίτερα το Κίεβο. Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές ένας από τους στόχους ήταν ο πύργος τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης.

Από την επίθεση έχασαν την ζωή τους πέντε άτομα ενώ άλλα πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Interfax.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η εκπομπή σήματος στα τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας η οποία νωρίτερα λόγω των βομβαρδισμών είχε προσωρινά διακοπεί.

Bίντεο  από το σημείο της επίθεσης δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 17 Μαΐου

Γεγονότα 1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε Μεζ...

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

Φόρτωση άρθρων...