Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τους Ουκρανούς να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν τους Ρώσους (Video)

Πλανήτης

Να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν τους Ρώσους καλεί τους Ουκρανούς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

«Διακόψαμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του με στρατιωτική πείρα και τους κάλεσε να σπεύσουν να υπερασπιστούν την πατρίδα. Επίσης ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να πάνε να δώσουν αίμα, αφού υπάρχουν τραυματισμένοι στρατιώτες στα νοσοκομεία. 

«Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την Ουκρανία στις πλατείες των πόλεών μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον λαό.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε και στον ρωσικό λαό, λέγοντας  ότι όσοι πολίτες δεν έχουν χάσει τη συνείδησή τους πρέπει να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Ουκρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε «ναζιστική» τη ρωσική εισβολή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...