Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Οι πιθανότητες του Brexit σύμφωνα με JP Morgan, αλλά και τους bookmakers (κάρτες)

Πλανήτης

Λίγες ώρες μόλις πριν το ιστορικό δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να αλλάξει την μοίρα της Ευρώπης και η πιθανότητα του Brexit δείχνει να υποχωρεί περαιτέρω, σύμφωνα βεβαίως πάντα με τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις εκτιμήσεις των χρηματοοικονομικών οίκων και των Γραφείων Στοιχημάτων.

Σε σημερινή της ανάλυση η JP Morgan, αναφέρει μεν πως τα μηνύματα που εξάγονται είναι αντιφατικά, αλλά σύμφωνα με τον αναλυτή Malcolm Barr, οι δημοσκοπήσεις  έχουν δείξει με συνέπεια μια υψηλή πιθανότητα της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ.

"Κατά την άποψή μας, οι πιθανότητες εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ είναι χαμηλότερες του 30%", αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή ανάλυση

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 17 Ιουνίου, η JP Morgan ανέφερε ότι η ψαλίδα υπέρ του Brexit διευρυνόταν.

Όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα η JP Morgan η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προηγηθεί κατά 3 έως 5 μονάδες.

Ωστόσο προειδοποιούσε πως είναι εξαιρετικά απίθανο οι δημοσκοπήσεις να δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή και τα γραφεία Στοιχημάτων δίνουν καθαρό προβάδισμα στην Παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον μέσο όρο των αποδόσεων να διαμορφώνεται σήμερα ως εξής:

New Picture 2 New Picture 3

Τα σημερινά ποσοστά "μεταφράζονται" στις παρακάτω πιθανότητες

Παραμονή στην Ε.Ε.: 76%
Brexit: 24%

Είναι επίσης ενδεικτική όσο και ενδιαφέρουσα και η διακύμανση των στοιχημάτων στο ανταλλακτήριο της Betfair από το ξεκίνημα  του δημοψηφίσματος.

brexit

Όπως πάντως επισημαίναμε και χθες θα ήταν καλό να διατηρήσουμε και κάποιες επιφυλάξεις.

Αφού είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και οι δημοσκοπήσεις να έχουν μεγάλες «αστοχίες» (όχι μόνο στην Ελλάδα) αλλά και τα Γραφεία Στοιχημάτων (που έχουν ως βάση των αποδόσεων τους τα γκάλοπ) να πέφτουν έξω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Γερμανία: Δυνάμεις ασφαλείας κάνουν εφόδους σε ιδιοκτησίες που σχετίζονται με τη Χαμάς

Δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν τέσσερις ιδιοκτησίες στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο της δράσης εναντίον οργάνωσης που φέρεται να υποστηρίζει την ισλαμιστική...

Φόρτωση άρθρων...