Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Οκτάι κατά Ελλάδας: «Δεν δεχόμαστε απειλές, δεν υποτασσόμαστε»

Παρασκήνιο

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, σε συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας από την Ελλάδα. «Δεν δεχόμαστε απειλές. Δεν υποτασσόμαστε στην τυραννία. Και δεν υπακούμε σε κανέναν», ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης τόνισε πως «θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε μαζί σας, ότι είμαστε ένα και μαζί, ότι αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διαρραγεί εξαιτίας κανενός και με κανέναν τρόπο, σε καμία στιγμή», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Αντιθέτως, θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλο τον κόσμο ότι, όποια πίεση και αν ασκείται, θα συνεχίσει να αυξάνεται η συμβολή και η υποστήριξή μας προς εσάς και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. 

Ως τουρκικό έθνος, έχουμε μια ιδιαιτερότητα, δεν δεχόμαστε απειλές. Δεν υποτασσόμαστε στην τυραννία. Και δεν υπακούμε σε κανέναν. Με άλλα λόγια, έχουμε μόνο μια ζωή κι αν χρειαστεί θα τη δώσουμε κι αυτή, αλλά θα πάρουμε και αυτό που μας αξίζει. Με άλλα λόγια, δεν ζητιανεύουμε τίποτα από κανέναν, για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Το εκμεταλλευόμαστε αυτό το δικαίωμα στο έπακρο», επεσήμανε ο Οκτάι.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε πως είναι πολύ κοντά με τους «Τούρκους» της Θράκης τόσο γεωγραφικά όσο και ψυχικά.

«Παρά τις συμφωνίες, παρά τα δικαιώματα που δόθηκαν, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ήμουν εξαιρετικά ευτυχής που συναντήθηκα με τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε μια γεωγραφία, όπου αυτά τα δικαιώματα, αυτές οι υποσχέσεις, τα κείμενα αυτών των συμφωνιών δεν εφαρμόζονται μονομερώς, απορρίπτονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και όλα αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται σχεδόν κατάφωρα και ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια».

«Η Ελλάδα παρεμβαίνει στην άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων», τόνισε ο Οκτάι.

Από την πλευρά του, ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Ιμπραχίμ Σερίφ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα παρεμβαίνει στην άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων από τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, ακόμη και στη γλώσσα των κηρυγμάτων στα τζαμιά.

Ο Ιμπραχίμ Σερίφ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των «τουρκικών» σχολείων μειώνεται μέρα με τη μέρα, τα παιδιά των «τουρκικών οικογενειών» καταπιέζονται από τις ελληνικές αρχές να τα στείλουν στα ελληνικά σχολεία και συνεχίζονται οι προγραμματισμένες και συστηματικές πιέσεις σε οικονομικό, εμπορικό και νομικό επίπεδο.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Σερίφ, συμμετείχαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μουσταφά Τραμπά, η πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης για την Ισότητα της Φιλίας (DEB), Τσιγντέμ Ασάφογλου, και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Φόρτωση άρθρων...