Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ολλανδία: Τα exit poll δείχνουν νίκη της ακροδεξιάς του Βίλντερς (Video)

Πλανήτης

Ο ακροδεξιός λαϊκιστής Γκερτ Βίλντερς φέρεται έτοιμος για μεγάλη νίκη στις Βουλευτικές Εκλογές της Ολλανδίας, σύμφωνα με τα exit polls που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες στην χώρα (22.00 ώρα Ελλάδας).

O Γκερτ Βίλντερς έχει υποσχεθεί να σταματήσει κάθε μετανάστευση προς τις Κάτω Χώρες. Ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις, τα exit poll έφεραν το Κόμμα Ελευθερίας του Βίλντερς (PVV) στις 35 από τις 150 έδρες, 9 έδρες μπροστά από τον δεύτερο, τον συνδυασμό Εργατική/Πράσινη Αριστερά του πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανς Τίμερμανς. Η διαφορά αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Με τις Εκλογές η Ολλανδία αλλάζει σελίδα μετά από 13 χρόνια πρωθυπουργίας του απερχόμενου Μαρκ Ρούτε, η παραμονή του οποίου στην ηγεσία της χώρας αποτελεί ρεκόρ.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μια κούρσα στήθος με στήθος μεταξύ τριών υποψηφίων, αλλά μερικές ημέρες πριν από την ψηφοφορία, έδειξαν μία απροσδόκητη άνοδο της άκρας δεξιάς, η οποία έγινε φαβορί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Φόρτωση άρθρων...