Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Ο Νετανιάχου απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Πλανήτης

Στη βορειοδυτική και τη νότια Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους ενόπλους της Χαμάς σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, την ώρα που τεθωρακισμένα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων προχωρούν προς την πόλη της Γάζας.

Όπως είπαν πηγές των Ταξιαρχιών της αλ-Κασάμ μέλη τους συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες χρησιμοποιώντας πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες βάζοντας στο στόχαστρο ισραηλινά τεθωρακισμένα και μπουλντόζες ενώ ο ισραηλινός στρατός «εισβάλει στον νότιο άξονα της Γάζας».

To πρωί της Τρίτης, εντωμεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν το σπίτι του υψηλόβαθμου μέλους της Χαμάς, Σαλέχ Αρούρι, στη Δυτική Όχθη, στην περιοχή Αρούρα κοντά στη Ραμάλα. Ο Αρούρι, όπως εξηγεί η Haaretz είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της νύχτας μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής Αεροπορίας του Ισράηλ χτύπησαν δομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Το μήνυμα του Νετανιάχου

Όπως κατέστησε σαφές τη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός. Είπε, ενώ η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη, είπε «αυτή είναι ώρα για πόλεμο».

Για μία ακόμα φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί σε υπόγεια νοσοκομείων και ότι η οργάνωση εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει, όπως δεν θα συμφωνούσαν οι ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση των εχθροπραξιών... οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

Φόρτωση άρθρων...