Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ομάν: Επίθεση σε τάνκερ Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου – Χτυπήθηκε με drone

Πλανήτης

Drone χτύπησε το τάνκερ Pacific Zircon ανοιχτά στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει ο πέμπτος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Γνωρίζουμε για το περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα εμπορικό σκάφος, δήλωσε στο Reuters ο διοικητής Τίμοθι Χόκινς.

Το Associated Press επικαλέστηκε αξιωματούχο της άμυνας ο οποίος τόνισε ότι ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας χτυπήθηκε σε επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανοιχτά του Κόλπου του Ομάν.

Το δεξαμενόπλοιο διαχειριζεται η Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, εταιρεία που ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Idan Ofer.

Σύμφωνα με το MarineTraffic, το δεξαμενόπλοιο Pacific Zircon εθεάθη για τελευταία φορά στα ανοιχτά της Liwa του Ομάν το πρωί της Δευτέρας.

Αναχώρησε από το Σοχάρ του Ομάν το απόγευμα της Δευτέρας με προορισμό το λιμάνι του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή.

Αύξηση των τιμών του πετρελαίου λόγω της επίθεσης

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη, διαγράφοντας προηγούμενες απώλειες, έπειτα από το περιστατικό στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα περιόρισε τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν άνοδο 65 σεντς, ή 0,7%, στα 94,51 δολάρια το βαρέλι στις 08:54 GMT, και οι Η.Π.Α.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 35 σεντς, ή 0,4%, στα 87,27 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από $1 νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Σαν σήμερα - 18 Απριλίου

Γεγονότα 1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1521: Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές τ...

Φόρτωση άρθρων...