Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Ομολόγησε τη γενοκτονία ο Ακάρ: Από το 2015 έχουμε «εξουδετερώσει» 36.854 Κούρδους

Πλανήτης

«Από τη μαύρη μέρα που εισήλθαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι στην Ευρώπη, υπήρξαν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Όπου κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν», είχε γράψει ο Βρετανός Πρωθυπουργός William Gladston, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο το διαχρονικά χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των γειτόνων μας, ακόμα και των πλέον “μορφωμένων”.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως οι Τούρκοι το μόνο που επιδεικνύουν ακόμα και σήμερα είναι γενοκτονίες, μαζικές σφαγές και αμέτρητες φρικαλεότητες για τις οποίες παραμένουν αμετανόητοι και το χειρότερο, η παγκόσμια κοινότητα αδιαφορεί πλήρως.

Δεν μας κάνουν επομένως εντύπωση οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε περήφανος για τη γενοκτονία των Κούρδων, για τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Βαφτίζοντας τις επιθέσεις σε εδάφη ξένων χωρών ως αυτοάμυνα, ο Ακάρ γνωστοποίησε πως η χώρα του έχει «εξουδετερώσει» από το 2015, 36.854 Κούρδους από τους οποίους οι 3.585 μέσα στο 2022, σε βόρειο Ιράκ και Συρία. Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ επιχειρεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι την καλύπτει και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση Claw-Sword είναι η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης την τελευταία περίοδο. «Σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, πολλά καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες και τα λεγόμενα αρχηγεία καταστράφηκαν με άμεση ακρίβεια και πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξουδετερώθηκαν», είπε.

Δηλώνοντας ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι ανησυχίες για την ασφάλεια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο λόγω αυξανόμενων κινδύνων και απειλών και ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν κάθε είδους προφυλάξεις παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο Ακάρ είπε: «Με βαθιές ρίζες σε ιστορία, γεωγραφία, αξίες, δυναμικό πληθυσμό και ισχυρό στρατό, είμαστε πλέον μια χώρα που παράγει ασφάλεια στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 17 Απριλίου

Γεγονότα 1080 - Πεθαίνει ο Χάραλντ Γ΄ της Δανίας και τον διαδέχεται ο Κνούτος Δ΄ της Δανίας, ο οποίος αργότερα θα γίνει ο πρώτος Δανός που αγιοποιείται. 1492 - Η Ισπανία και ...

Με NAVTEX η νέα προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

NAVTEX με την οποία επιχειρεί να θέσει εκ νέου ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» εξέδωσε η Τουρκία την Δευτέρα κάνοντας αναφορά σε ελληνικά νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ...

Φόρτωση άρθρων...