Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οργή Τσαβούσογλου για άρθρο του Economist

Την οργή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε άρθρο του Economist το οποίο ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να φύγει από την εξουσία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Επισήμανε μάλιστα ότι αποσύρει το άρθρο που είχε ετοιμάσει για το επόμενο τεύχος του Economist: «Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας», τόνισε και σημείωσε ότι ο λαός θα είναι εκείνος που θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στις 14 Μαΐου.

Στο συγκεκριμένο άρθρου του περιοδικού γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το τέλος του Ερντογάν θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, επίσης τονίζεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να αλλάξει την χώρα αν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε δε τα περιοδικά «επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η εθνική βούληση δεν θα επηρεαστεί από τα εξώφυλλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Φόρτωση άρθρων...