Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τον στρατιωτικό κλοιό της Ρωσίας

Πλανήτης

Σφίγγει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον στρατιωτικό κλοιό γύρω από την Ουκρανία με νέες δορυφορικές φωτογραφίες να αποκαλύπτουν περαιτέρω ανάπτυξη δυνάμεων και εξοπλισμού σε πολλαπλά μέτωπα από το έδαφος της Λευκορωσίας έως την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και τη δυτική Ρωσία. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποιεί φωτογραφίες από τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία, ενώ δημοσιοποιούνται και φωτογραφίες του ουκρανικού στρατού επί ποδός πολέμου στο Χάρκοβο και σε περιπολίες στη Θάλασσα του Αζόφ, κοντά στη Μαριούπολη.

Η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας γύρω από την Ουκρανία έρχεται την ώρα που η διεθνής διπλωματία δείχνει να αποτυγχάνει μέχρι στιγμής να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση, και εν μέσω ενός εκρηκτικού σκηνικού με εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δίνει επίσημα το πράσινο φως για την ανάπτυξη 3.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη.

Σχεδόν 2.000 στρατιώτες από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στη Βόρεια Καρολίνα πρόκειται να μετακινηθούν στην Πολωνία, μία μονάδα διοικητικής υποστήριξης από το 18ο Σώμα Στρατού στη Γερμανία, ενώ περίπου 1.000 στρατιώτες που βρίσκονται σταθμευμένοι στη Γερμανία θα κατευθυνθούν προς τη Ρουμανία.

Η ανάπτυξη των Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη δεν συνδέεται με τη δύναμη 8.500 στρατιωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν τεθεί από την περασμένη εβδομάδα σε καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας για άμεση ανάπτυξη εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες, όπως διευκρινίζει το Πεντάγωνο.

Τόσο το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνμπεργκ, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να σταλούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην ίδια την Ουκρανία. Όμως, όλο και «περισσότερο» ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στο κατώφλι της Μόσχας, και ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα την επικείμενη ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

Φόρτωση άρθρων...