Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Εφιαλτική νύχτα με βομβαρδισμούς σε Κίεβο και Χάρκοβο – Χτυπήθηκαν διυλιστήριο και αγωγός φυσικού αερίου

Πλανήτης

Νύχτα – εφιάλτη πέρασαν Κίεβο και Χάρκοβο στην Ουκρανία με τις αεροπορικές επιδρομές από τη μεριά των δυνάμεων της Ρωσίας να είναι συνεχείς. Ο πόλεμος συνεχίζεται για τέταρτη μέρα με τον ουκρανικό στρατό να αντιστέκεται, ενώ υπάρχουν απώλειες αμάχων, όπως των Ελλήνων ομογενών σε χωριά στην ανατολική Ουκρανία.

Χτυπήθηκε διυλιστήριο

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

Ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

Εκρήξεις σε μια σειρά πόλεις όλη τη νύχτα

Εκρήξεις σημειώνονταν σε μια σειρά πόλεις όλη τη νύχτα, ενώ έξι πολίτες σκοτώθηκαν στην Οκτίρκα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι επτά χρονών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...