Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες νεκροί – Πάνω από 350 βομβαρδισμούς έκαναν οι Ρώσοι (Videos)

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν είναι αρκετές». Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους κατά του πολέμου.

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία έπειτα από την εισβολή του ρωσικού στρατού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

137 άνθρωποι επισήμως, πολίτες και στρατιώτες της Ουκρανίας, έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στις πρώτες 24 ώρες του πολέμου με τη Ρωσία.

Περισσότεροι από 350 είναι οι βομβαρδισμοί που έχουν κάνει οι Ρώσοι σε ουκρανικά εδάφη, έχοντας πλήξει περισσότερους από 80 στόχους στην ουκρανική επικράτεια. Υπάρχουν μάχες στο Κίεβο, όπου η κατάσταση φαίνεται να παραμένει στάσιμη.

Μάχη δόθηκε εχθές και στο αεροδρόμιο Χοσταμέλ, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το Κίεβο, το οποίο άλλαξε τρεις φορές χέρια μέσα σε 24 ώρες.

Οι νεκροί στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκατοντάδες.

Η Μαριούπολη παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από την πόλη, την οποία φέρεται να έχουν περικυκλώσει στην προσπάθειά τους να την καταλάβουν.

Οι Έλληνες της Μαριούπολης έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσω του προξενείου προκειμένου για να απομακρυνθούν από τη χώρα, ενώ για την επιχείρηση έχει μπει σε ισχύ μυστικό σχέδιο εκκένωσης.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στους Ουκρανούς

Στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία θέλει να περικυκλώσει το Κίεβο, προκειμένου να ανατρέψει τη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στους Ουκρανούς.

Σήμερα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα έχει επικοινωνία με όλους τους ηγέτες των κρατών που απαρτίζουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι:«Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν είναι αρκετές»

Σε νέο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν είναι αρκετές.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι οι χώρες παραμένουν παρατηρητές σε όσα γίνονται.

Σχετικά με τις επιθέσεις στα εδάφη της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι δε στοχεύουν μόνο σε στρατιωτικούς στόχους αλλά σε πολίτες.

Η ουκρανική κυβέρνηση φαίνεται να πληροφορεί τους πολίτες της ότι σήμερα θα είναι η χειρότερη μέρα των όσων έχουν ζήσει μέχρι τώρα από τη ρωσική εισβολή.

Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους κατά του πολέμου

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να στοχεύουν πλέον το Κίεβο. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι ήδη ανησυχητικά υψηλός.

Ο τρόμος στα μάτια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία σε γειτονικές χώρες ή κλείνονται στα καταφύγια περιμένοντας να περάσει ο εφιάλτης ξυπνά μνήμες από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, που λανθαμένα θεωρήθηκε ότι τέλειωσαν και ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει ευρεία δημόσια υποστήριξη για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ανακοίνωσε λίγο πριν από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αλλά μέχρι το βράδυ, χιλιάδες άνθρωποι σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία αψήφησαν τις απειλές της αστυνομίας για να βγουν σε κεντρικές πλατείες και να διαμαρτυρηθούν κατά της στρατιωτικής εκστρατείας.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία - Χαμάς και Ισραήλ αποχώρησαν χωρίς συμφωνία από το Κάιρο

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας της ισραηλινής Κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε...

Φόρτωση άρθρων...