Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μπάιντεν εναντίον Πούτιν – Κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία (Video)

Πλανήτης

Ανοιχτά με προσωπικές κυρώσεις απείλησε ο Τζο Μπάιντεν τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει και πάλι στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να απαντά πως μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για όλους συνολικά.

Ανέφικτη φαίνεται πως είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας. Οι απειλές πρωτόγνωρων κυρώσεων από Ηνωμένες Πολιτείες, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση δε φαίνεται να πτοούν το Κρεμλίνο.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο σημείο να βάλει στο στόχαστρο προσωπικά τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το Κρεμλίνο απάντησε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ολέθριο για όλους.

Την ώρα που το διπλωματικό μπρα ντε φερ Κρεμλίνου και Δύσης βρίσκεται σε αδιέξοδο, η Ρωσία συνεχίζει τις ασκήσεις τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας κάνει ασκήσεις τόσο στην Βαλτική όσο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά μαχητικά ΣΟΥΚΟΙ SU35 συνεχίζουν να φτάνουν σε βάση της Λευκορωσίας, αυξάνοντας τις πιέσεις από δύο μέτωπα στην Ουκρανία.

Ηνωμένες Πολιτείες και Μεγάλη Βρετανία από την άλλη συνεχίζουν την αποστολή αντιαρματικών πυραύλων και στρατιωτικού υλικού στον ουκρανικό στρατό, ενώ μονάδες των ειδικών τους δυνάμεων εκπαιδεύουν την ουκρανική συνοριοφυλακή.

Το ΝΑΤΟ έχει θέσει σε επιφυλακή περισσότερους από 4..000 άνδρες που διαθέτει στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να στείλει περισσότερους από 1.000 στρατιώτες ως ενίσχυση.

Δείτε βίντεο του MEGA: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...