Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο (Video&Photos)

Για 40 ρωσικούς πυραύλους με στόχο την Ουκρανία, κάνει λόγο η ουκρανική κυβέρνηση. Πυραυλικές επιθέσεις έγιναν το πρωί και στο Χάρκοβο και στη Ζαπορίζια.

Πλανήτης

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκαν το πρωί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, από τις πυραυλικές επιθέσεις χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές.

«Μετά τις επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, ένα τμήμα της πρωτεύουσας δεν έχει ρεύμα. Σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει και παροχή νερού. Αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες» ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στην ανακοίνωσή του.

Χρήστες των κοινωνικών δικτύων κάνουν λόγο για περισσότερες από δέκα εκρήξεις με βίντεο να καταγράφουν αναχαιτίσεις πυραύλων πάνω από τον ουρανό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στο Κίεβο έκανε λόγο ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Άντον Γκερασένκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκτοξεύθηκαν 40 ρωσικοί πύραυλοι.

«Περίπου 7-8 εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την περιφέρειά του το πρωί της Δευτέρας. Η αιτία των εκρήξεων παραμένει άγνωστη», μεταδίδει η «Kyiv Independent».

Καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από το Κίεβο έπειτα από περίπου δέκα εκρήξεις, σύμφωνα με το Reuters. Όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 ως τις 08:20.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυραυλικές επιθέσεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας και στο Χάρκοβο και στη Ζαπορίζια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ιγκόρ Τερέκοφ, η πόλη χτυπήθηκε από δύο πυραύλους στόχευσαν «κρίσιμες υποδομές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύτηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες το 2023 - Έφτασαν τα 2,44 τρισ. δολάρια, η θέση της Ελλάδας

Σε τροχιά ανόδου για πρώτη φορά από το 2009 είναι οι αμυντικές δαπάνες, όχι μόνο μεταξύ των χωρών με τους μεγάλους στρατούς, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και στην Αφρική, ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο (βίντεο)

Ο πύργος της τηλεόρασης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας κατέρρευσε σήμερα έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η μεταλλική κατασκευή, η οποία εί...

Φόρτωση άρθρων...