Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Νεκροί 400 Ρώσοι επίστρατοι από πυραυλική επίθεση σε στρατώνα

Δεκάδες Ρώσοι επίστρατοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από μία πυραυλική επίθεση σε στρατώνα στην Μακίβκα στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, μία πυραυλική επίθεση την Πρωτοχρονιά σε ένα κτιριακό συγκρότημα στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη της Μακίβκα σκότωσε δεκάδες επίστρατους στρατιώτες που στάλθηκαν από τη Μόσχα στον πόλεμο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά που αφορούν Ρώσους στρατεύσιμους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Guardian.

Χωρίς να αναφέρει ότι ευθύνεται για την επίθεση, η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως και 400 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Μακίβκα, μια πόλη στα ελεγχόμενα από τη Μόσχα τμήματα της περιοχής του Ντόνετσκ.

Οι φιλορωσικές αρχές αναγνώρισαν αργά την Κυριακή ότι υπήρξαν θύματα, αλλά δεν σχολίασαν τα ουκρανικά στοιχεία.

Ο Ντανίλ Μπεζόνοφ, ανώτερος αξιωματούχος της Μόσχας στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ, είπε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε μια επαγγελματική σχολή στη Μακίβκα που φιλοξενούσε στρατιώτες, δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

«Ένα τεράστιο πλήγμα δόθηκε στην επαγγελματική σχολή από τους αμερικανικούς πυραύλους MLRS Himars», έγραψε ο Μπεζόνοφ στοTelegram, αναφερόμενος στους πυραύλους που παρέχονται από τις ΗΠΑ.

«Υπήρχαν νεκροί και τραυματίες, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη άγνωστος», πρόσθεσε ο Ντανίλ Μπεζόνοφ.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα ερείπια του κτιρίου στη Mακίβκα το οποίο χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στρατός ως στρατώνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...