Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό με ρωσικό πύραυλο – Όλοι καλά στην ελληνική αποστολή που μετέχει ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Συναγερμός για την ελληνική αποστολή στην Ουκρανία σήμανε νωρίτερα σήμερα, όταν σημειώθηκε έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου στην Οδησσό, την οποία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

odessa

 

Επίθεση με ρωσικό πύραυλο δέχθηκε στις 11:43 της Τετάρτης (6.3.2024) η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν επίσημα κυβερνητικές πηγές. 

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν, εκτός του κυρίου Μητσοτάκη, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα-Μαρία Μπούρα και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, Αριστοτελία Πελώνη, Αλέξανδρος Μαράκης, και ο φωτογράφος και οπερατέρ του κυρίου Μητσοτάκη.

Η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνεται κανονικά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στην Ουκρανία αιφνιδιαστικά με στόχο να παραμείνει για λίγες ώρες, πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του ΕΛΚ. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν στην Οδησσό, σήμανε συναγερμός για τον εναέριο χώρο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Οδησσός χτυπήθηκε είτε από πύραυλο Iskander είτε από πύραυλο Onyx. Επισήμως δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις.

Η ισχυρή έκρηξη στην Οδησσό έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο. Αμέσως στην περιοχή σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...