Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές την ώρα των διαπραγματεύσεων (Videos)

Συνεχίζονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, την ώρα που στο Γκόμελ της Λευκορωσίας έχει ξεκινήσει η κρίσιμη συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων. 


Η δεύτερη μεγαλύτερη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, επλήγη το πρωί της Δευτέρας από ρωσικά μαχητικά Sukhoi. Τα ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από το Χάρκοβο, ενώ εκρήξεις καταγράφονται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τους μισθοφόρους «Wagner» «έστειλε» στην Ουκρανία και τα μαχητικά Sukhoi, προκειμένου να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα της χώρας να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι σε μία ούτως ή άλλως υπέρτερη δύναμη. Η ουκρανική αντιπροσωπεία διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε η προεδρία της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την...

Σαν σήμερα - 17 Μαΐου

Γεγονότα 1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε Μεζ...

Φόρτωση άρθρων...