Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα

Πλανήτης

Νέες επιθέσεις από τους Ρώσους πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία. Από τις ρωσικές επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 48, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, (γνωρίζουμε ότι) 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν», έγραψε απόψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας ότι επλήγησαν «ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα κατάστημα με εργαλεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα πρατήριο καυσίμων».

«Η Χερσώνα εξακολουθεί να δέχεται βολές από το ρωσικό πυροβολικό», σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν.
Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής της από τις ρωσικές δυνάμεις.

58ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Η στρατιωτική διοίκηση στη Χερσώνα ανακοίνωσε σήμερα πως από το βράδυ της Παρασκευής θα επιβληθεί 58ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού.

«Από τις 8 το βράδυ της 5ης Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου», ανακοίνωσε ο Προκούντιν, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα ανακοινώθηκε καθώς το Κίεβο γνωστοποίησε ότι «ολοκληρώνονται» οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία εντατικών πυραυλικών πληγμάτων και επιθέσεων με UAVs από τον Οκτώβριο του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο και πολιτικές υποδομές. Τα σημερινά πλήγματα καταγράφονται προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από πλήγμα στη Χερσώνα που σύμφωνα με το Κίεβο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση στην περιφέρεια του Κιέβου, ανέφερε μέσω Telegram η τοπική στρατιωτική διοίκηση. Δημοσιογράφος του Reuters στην πρωτεύουσα άκουσε τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...