Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση εν μέσω ψύχους εκατομμύρια πολίτες (Video)

Πλανήτης

Χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, με το θερμόμετρο να δείχνει -3 βαθμούς υπό του μηδενός πέρασαν τη νύχτα εκατομμύρια κάτοικοι του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων μετά το νέο μπαράζ ρωσικών πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών.

Με «μαύρη τρύπα» έμοιαζε η Ουκρανία την περασμένη νύχτα μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον των ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Χωρίς ρεύμα και νερό έμειναν ακόμη και τα νοσοκομεία, όπως το Κέντρο καρδιάς του Κιέβου την ώρα που οι γιατροί χειρουργούσαν ένα παιδί.

«Το ρεύμα κόπηκε την ώρα που οι χειρουργοί βρίσκονται εν μέσω επέμβασης κάτω από το φως γεννήτριας», δηλώνει γιατρός.

Ένα 24ωρο μετά τους βομβαρδισμούς η κατάσταση στο Κίεβο παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Κάτοικοι περιμένουν σε ουρές για να γεμίσουν νερό από βρύσες στο δρόμο. Άλλοι συλλέγουν βρόχινο νερό.

Στην Οδησσό πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν εμφιαλωμένα νερά. Στα βενζινάδικα στήθηκαν μεγάλες ουρές. Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ο Ουκρανός Πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Η Ουκρανία προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει ψήφισμα που να καταδικάζει κάθε μορφή ενεργειακής τρομοκρατίας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Χτυπάμε υποδομές που τροφοδοτούν τον ουκρανικό στρατό, απαντά η Μόσχα και ισχυρίζεται πως δεν βομβάρδισε το Κίεβο.

«Όλες οι καταστροφές που ανακοίνωσε το καθεστώς του Κιέβου μέσα στην πόλη προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ξένα και ουκρανικά συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί σε κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

Οι μισθοφόροι του Πούτιν απειλούν την Ευρώπη

Εν τω μεταξύ η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στη χθεσινή ανακήρυξη της Ρωσίας ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ήρθε από το Κρεμλίνο αλλά από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού στρατού «Βάγκνερ», γνωστού ως «μάγειρα» του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Δικηγόρος της εταιρείας του απέστειλε στο Στρασβούργο μια θήκη βιολιού μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί μια βαριοπούλα με το λογότυπο της «Βάγκνερ» και την επιγραφή «Αίμα, τιμή, πατρίδα, θάρρος» και κόκκινη μπογιά αντί για αίμα, στη λαβή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο (βίντεο)

Ο πύργος της τηλεόρασης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας κατέρρευσε σήμερα έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η μεταλλική κατασκευή, η οποία εί...

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Φόρτωση άρθρων...