Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν - Η Τουρκία βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

Σε νέες προκλητικές ενέργειες στη Μεσόγειο είναι έτοιμη να προχωρήσει η Τουρκία. Ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της χώρας, δήλωσε στην Hurriyet ότι το γεωτρύπανο το Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες για να ξεκινήσει γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας, δήλωσε εμφατικά ότι το Αμπουντοχαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες.

Το τουρκικό γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις έρευνες μέσα στις επόμενες ημέρες, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς σε ποια περιοχή θα επιχειρήσει, γεγονός που δεν αποκλείει για μια ακόμα φορά η Τουρκία να προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κανίβαλος» είναι ο γαλαξίας της Ανδρομέδας

Ο μεγαλύτερος γαλαξίας του σμήνους στον οποίο ανήκει ο γαλαξίας μας έχει «καταβροχθίσει» άλλους τεράστιους γαλαξίες. Αυτό διαπίστωσε η επιστημονική έρευνα. Μία από τις πιο κοινέ...

Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει την πρόοδο της Ε.Ε. για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Χαιρετίζει ο Λευκός Οίκος την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ενώνεται» καταλήγοντας σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στα 60 δολάρια ανά βαρέλι ρωσικού πετρελαίου που...

Φόρτωση άρθρων...