Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Παλαιστίνη: Αποχώρησε από την Τζενίν ο ισραηλινός στρατός – 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Αποχώρησε από την Τζενίν της Δυτικής Όχθης ο ισραηλινός στρατός, αφήνοντας πίσω του ερείπια, δώδεκα νεκρούς Παλαιστίνιους και δεκάδες τραυματίες.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι, που είχαν φύγει για να σωθούν, επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους στα οποία δεν υπάρχει ρεύμα ούτε νερό.

«Τι πέτυχε ο Νετανιάχου; Τίποτε. Απλά κατέστρεψε τα πάντα. Αυτή είναι η πολιτική του Ισραήλ από την ίδρυσή του».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη λήξη της διήμερης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην Τζενίν, όπως την ονόμασε. Ο στρατός αποχώρησε υπό τις επευφημίες Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 12 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι ένοπλοι μαχητές, και ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Σύμφωνα με τις νεκρολογίες των παλαιστινιακών οργανώσεων, τέσσερις είναι ανήλικοι, δύο 16χρονοι και δύο 17χρονοι.

«Ήρθαν οι νεαροί, ήταν 16 – 17 ετών, κάποιοι ίσως ήταν μικρότεροι. Είχαν μαζί τους εκρηκτικά που ήθελαν να πετάξουν στην μπουλντόζα σε αυτόν τον δρόμο. Ο ελεύθερος σκοπευτής ήταν στην στέγη του σπιτιού. Πυροβόλησε τον πρώτο και μετά όλους τους άλλους».

Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν τους νεκρούς τους, με τα όπλα πάνω στις σορούς. Όμως στις κηδείες το πλήθος αποδοκίμασε έντονα στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής και συγκρούστηκε με την παλαιστινιακή αστυνομία.

Κλιμακώνει η Χαμάς

Τη νύχτα η ισλαμική οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Αναχαιτίσαμε και τις πέντε, ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Όποιος νομίζει ότι τέτοιες επιθέσεις θα σταματήσουν τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, κάνει λάθος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας επιδρομής στον καταυλισμό στον οποίο ζουν περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, σε έκταση που δεν ξεπερνά το μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Φίτσο: Επιτυχημένη η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συν...

Σαν σήμερα - 15 Μαΐου

Γεγονότα 1536: Η Άννα Μπολέιν, βασίλισσα της Αγγλίας δικάζεται στο Λονδίνο και καταδικάζεται σε θάνατο για προδοσία, μοιχεία και αιμομιξία. 1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βε...

Φόρτωση άρθρων...