Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί και 830 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους

Σε περισσότερους από 1.000 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς από το Σάββατο. Αυτό ανέφερε η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό στους 830 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τραυματίες του πολέμου ξεπερνούν τους 4.250.

Την ίδια στιγμή, εικόνες φρίκης με αμάχους να βρίσκουν τραγικό θάνατο από τη Χαμάς κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Σε βίντεο που εξασφάλισε το CNN από το κιμπούτς του Be’eri στο νότιο Ισραήλ φαίνονται ένοπλοι μαχητές με καμένα αυτοκίνητα και μια μπουλντόζα στο βάθος. 

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε σε κανάλι Telegram που συνδέεται με τη Χαμάς, διακρίνονται τέσσερα πτώματα στο έδαφος. Ένα άλλο βίντεο που είχε προηγουμένως εντοπιστεί γεωγραφικά από το CNN έδειξε πέντε Ισραηλινούς πολίτες αιχμάλωτους από ενόπλους σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...