Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Φρικαλεότητες από τη Χαμάς: Εκτέλεσε 108 ανθρώπους - Εικόνες-σοκ με στοιβαγμένες σακούλες με σορούς

Τρομοκράτες της Χαμάς με καλάσνικοφ ξεκλήρισαν οικογένειες. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετέδωσαν ότι βρήκαν 100 νεκρούς που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καθεστώς ομηρείας.

Πλανήτης

Εικόνες που προκαλούν σοκ και παγκόσμια κατακραυγή βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις σφαγές σε δύο κιμπούτς στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι νεκροί ανασύρθηκαν από το κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, το Μπέρι, όπου έχουν βρεθεί πάνω από 100 σοροί.

Σε μία από τις πιο γνωστές εβραϊκές κοινότητες, ο πληθυσμός φτάνει στους χίλιους κατοίκους. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετέδωσαν ότι βρήκαν 100 νεκρούς που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καθεστώς ομηρείας.

Οι λευκές σακούλες με τις σορούς, με τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, που ισοδυναμεί στο 10% του πληθυσμού της κοινότητας, προκαλούν αποτροπιασμό. 

Τρομοκράτες της Χαμάς με καλάσνικοφ ξεκλήρισαν οικογένειες. Το κιμπούτς φαίνεται να καλύπτεται από μία κίτρινη μεταλλική πύλη η οποία και παραβιάστηκε από τη Χαμάς.

«Περπατούσαν στο Μπέρι σαν να τους ανήκει», δήλωσε ένας εκ των επιζώντων. «Πυροβολούσαν αδιακρίτως, απήγαγαν όποιον μπορούσαν, έκαψαν τα σπίτια των ανθρώπων», πρόσθεσε ο επιζών, περιγράφοντας την επίθεση με όρους σφαγής.

Σε άλλα πλάνα από τον εβραϊκό οικισμό φαίνονται πολίτες να έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους, να οδηγούνται από ένοπλο σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Ισραήλ: Εικόνες-σοκ με στοιβαγμένες σακούλες με σορούς

Οι φρικαλεότητες στο Κφαρ Αζά

Σοροί Ισραηλινών κατοίκων βρίσκονταν στο έδαφος στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανάμεσα σε καμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα και πυρπολημένα αυτοκίνητα, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) έδωσαν πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, μια από τις χειρότερο πληγείσες όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δυσοσμία από τους νεκρούς ήταν χαρακτηριστική.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία», πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός.

Ισραήλ: Εικόνες-σοκ με στοιβαγμένες σακούλες με σορούς

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινοί και Χαμάς έφυγαν χωρίς συμφωνία για εκεχειρία από το Κάιρο - Νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα

Το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κάιρο και η απόρριψη της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι θα σταματήσει να παρέχει όπλα στο Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Φόρτωση άρθρων...