Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βρετανία: Πάνω από 100.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη από το 2018

Πλανήτης

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη από το 2018 έως σήμερα. Οι μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη χρησιμοποιώντας μικρά σκάφη, παρά τη σκληρή στάση της Κυβέρνησης της Βρετανίας κατά της παράνομης μετανάστευσης, με τα πισωγυρίσματα στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα να πληθαίνουν.

Την Πέμπτη 755 μετανάστες έκαναν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα προς τις βρετανικές ακτές - ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους - τόνισε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 100.715 μετανάστες έκαναν το διάπλου από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε το 2018 να καταμετρά αυτές τις διαπλεύσεις, που γίνονται κυρίως με αφετηρία τις γαλλικές ακτές. Τα αυστηρά μέτρα στο λιμάνι του Καλαί και στον τερματικό σταθμό Eurotunnel, κατέστησαν δυσκολότερη - ακόμα και αδύνατη την παράνομη μεταφορά μεταναστών με φορτηγά, οδηγώντας τους διακινητές ανθρώπων να επιλέγουν τη θαλάσσια οδό.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έχει δεσμευτεί να «σταματήσει τις βάρκες» μεταναστών καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα στενά στον κόσμο, η Μάγχη είναι συχνά σκηνή θανατηφόρων ναυαγίων μικρών σκαφών στα οποία στοιβάζονται μετανάστες. Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Νοέμβριο του 2021. Χθες Πέμπτη, 17 μετανάστες διασώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Παρά τις υποσχέσεις του Brexit για «ανάκτηση του ελέγχου» των συνόρων, ο αριθμός των μεταναστών που κατάφεραν να φτάσουν στο βρετανικό έδαφος με μικρές βάρκες έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2022, με 45.000 άτομα. Από την αρχή του έτους ο αριθμός είναι 15.826, υποδηλώνοντας μια πτωτική τάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...