Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Λετονίας Κρισιάνις Κάρινς - Γιατί αποχωρεί

Την παραίτησή του εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο Λετόνος πρωθυπουργός Κρισιάνις Κάρινς

Πλανήτης

«Αυτή την Πέμπτη θα υποβάλω την παραίτησή μου και του υπουργικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο» είπε η Κάρινς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Γιατί παραιτείται ο πρωθυπουργός της Λετονίας

Ο Κάρινς βρίσκεται στο τιμόνι μιας τριμερούς συμμαχίας του φιλελεύθερου-συντηρητικού κόμματός του Νέα Ενότητα, της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας και της κεντροδεξιάς εκλογικής συμμαχίας Ενωμένη Λίστα.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο 58χρονος πιέζει να διευρυνθεί ο συνασπισμός ώστε να συμπεριλάβει τη Συμμαχία Αγροτών και Πρασίνων και τους αριστερόστροφους Προοδευτικούς. Ωστόσο, οι δύο εταίροι του στον συνασπισμό έχουν επανειλημμένα εκφράσει επιφυλάξεις για την κίνηση αυτή.

Και τα δύο κόμματα την περασμένη Τετάρτη δεν έδωσαν την έγκρισή τους στην επιλογή του Κάρινς για τρεις υπουργικές θέσεις, και επίσης δεν ενέκριναν αρκετά σχέδια πολιτικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...