Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Παρίσι: Επίσημη έρευνα για τον δράστη της επίθεσης σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο

Υπό επίσημη έρευνα τέθηκε ο άνδρας που κατηγορείται για τον θάνατο τριών Κούρδους στο Παρίσι την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, συνελήφθη την Παρασκευή αφότου δύο άνδρες και μια γυναίκα δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε κοντινό κουρδικό καφέ στο πολυσύχναστο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες ήρθαν σε μια χρονική στιγμή που η κοινότητα ετοιμαζόταν να τιμήσει τη 10η επέτειο της ανεξιχνίαστης δολοφονίας τριών ακτιβιστών και προκάλεσαν διαδηλώσεις που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την Aστυνομία το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το να τεθεί κάποιος υπό επίσημη έρευνα σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρά ή αδιάσειστα στοιχεία που υποδηλώνουν εμπλοκή ενός υπόπτου σε έγκλημα.

Η έρευνα που διεξάγεται από ειδικό δικαστή θα εξετάσει τις κατηγορίες για φόνο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι υποπτεύεται ότι πίσω από τους πυροβολισμούς υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο.

Εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας ζήτησαν να θεωρηθεί η επίθεση ως τρομοκρατική. Επίσης, κάλεσαν σε σιωπηλή διαμαρτυρία το απόγευμα της Δευτέρας στο μέρος όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...