Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Παρίσι: Eπίθεση με μαχαίρι σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες, σύλληψη ενός άντρα (Videos&Photos)

Δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, ο ύποπτος έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Με ψυχιατρικά προβλήματα ο δράστης στο Παρίσι.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Γαλλίας, έπειτα από επίθεση σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι. 

Αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό «Gare de Lyon» στο Παρίσι. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άντρα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της γαλλικής Αστυνομίας. Η επίθεση, που έγινε γύρω στις 8:00 π.μ., προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου, που δεν έχει τις αισθήσεις του, και τον πιο ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων.

Μέχρι τώρα, αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης.

 

Με ψυχιατρικά προβλήματα ο δράστης στο Παρίσι

Ο επιτιθέμενος, που είναι υπήκοος του Μαλί και διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει, σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν φάρμακα, πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Λιόν.

Ο άντρας επιτέθηκε σε τρεις χρήστες του σταθμού με μαχαίρι και σφυρί προκαλώντας έναν τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου η κατάσταση του οποίου έχει σταθεροποιηθεί αλλά η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο Νουνιές, αντίθετα με αυτό που είχαν πει αρχικά αστυνομικές πηγές.

Μια αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστισσα δημιουργεί τα πιο περιζήτητα γλυκά Παρισιού -Σαν μικρά γλυπτά, με λουλούδια
Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ.

"Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του στην Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση" θα επιτρέψουν να επιβεβαιωθεί αν "η τρομοκρατική υπόθεση μπορεί να αποκλειστεί" κατέληξε ο αστυνομικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε έκκληση για "σύνεση" όσον αφορά το κίνητρο του επιτιθέμενου.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Ο δράστης έφερε ιταλική άδεια οδήγησης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης είναι 32 ετών και παρουσίασε ιταλικό δίπλωμα οδήγησης. Ταυτοποιήθηκε ως υπήκοος Μαλί με ιταλική άδεια παραμονής. Σύμφωνα με τη γαλική εφημερίδα Le Parisien, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σύνδεσή του με τρομοκρατία, ενώ η έρευνα μόλις ξεκίνησε. 

Μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν είπε κάτι που να παραπέμπει σε τρομοκρατία. Ειδικότερα, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι «ο ύποπτος δεν φώναξε κατά τη διάρκεια της πράξης του και παρουσίασε στην αστυνομία μία ιταλική άδεια οδήγησης».

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται αυτή τη στιγμή στις αίθουσες 1 και 3, στις οποίες έχει διακοπεί η πρόσβαση, ανακοίνωσε η εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας, η SNCF στο X,κάνοντας λόγο για κακόβουλη πράξη. «Η κυκλοφορία επιβραδύνεται μεταξύ του Gare de Lyon του Παρισιού και του Montargis και μεταξύ του Gare de Lyon του Παρισιού και του Montereau», πρόσθεσε η εταιρεία σιδηροδρόμων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, το επίπεδο απειλής τρομοκρατίας είχε μειωθεί στη Γαλλία, αλλά τώρα οι Αρχές μπήκαν και πάλι σε συναγερμό υψηλού επιπέδου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...