Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Εικόνες ντροπής στο Παρίσι: Στοχοποιούν τους Εβραίους - Σημαδεύουν τα σπίτια τους με το αστέρι του Δαβίδ (Photos)

Πλανήτης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς άγνωστοι ζωγράφισαν το αστέρι του Δαβίδ σε σπίτια και καταστήματα Εβραίων προκειμένου να τους στοχοποιήσουν. Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για στοχοθέτηση των Εβραίων στη Γαλλία εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς. 

Aνάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί πρόσφατα και στο Βερολίνο ξυπνώντας ανατριχιαστικές μνήμες του παρελθόντος, αλλά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ, ενώ στη γειτονική κωμόπολη Σεντ Ουέν, τα αστέρια του Δαβίδ συνοδεύονταν και από συνθήματα όπως «Η Παλιστίνη θα αντέξει».

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν «γύρω στα εξήντα» Αστέρια του Δαβίδ στους τοίχους πολλών κτιρίων που ανήκουν σε Εβραίους στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού. 

«Το αστυνομικό τμήμα του 14ου διαμερίσματος διερευνά για φθορές σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων με ρατσιστικά κίνητρα που οφείλονται στην καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία», αναφέρει η δίωξη.

Στο στόχαστρο οι Εβραίοι της Γαλλίας

Σύμφωνα με την Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας, τα αστέρια του Δαβίδ σχεδιάστηκαν προκειμένου να θυμίζουν τις πρακτικές των Ναζί όταν εξαπέλυαν πογκρόμ κατά των Εβραίων τη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία και στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. 

«Αυτή η ενέργεια θυμίζει τις διαδικασίες της δεκαετίας του 1930 και του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρός της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας, Σαμυέλ Λεζουαγιέ και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό, ήθελαν ξεκάθαρα να τρομοκρατήσουν».

«Αυτές οι εικόνες θυμίζουν τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας μας», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσει ατιμώρητη η παραμικρή τέτοια πράξη και πολύ περισσότερο όταν φαίνεται ότι αυτές οι πράξεις επαναλαμβάνονται», συνέχισε ο υπουργός μιλώντας στο δίκτυο LCI και συμπλήρωσε: «Η απάντηση της κυβέρνησης είναι σαφέστατη: ενίσχυση της προστασίας όλων των χώρων όπου ζει και συγκεντρώνεται η εβραϊκή κοινότητα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...