Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Πέντε χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις

Πλανήτης

Την εξέλιξη της χερσαίας επιχείρησης στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας αποτυπώνουν δορυφορικοί χάρτες που δημοσίευσαν το πρωί της Τρίτης οι New York Times με την Jerusalem Post να σημειώνει ότι τα ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν μπει σε βάθος 5 χλμ. στη Γάζα.

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα τα άρματα μάχης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ έχουν φτάσει στην περιοχή Αλ-Μπαχρ στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διατρέχει τη Λωρίδα της Γάζας από την παραλία προς την Τζαμπάλια.

Βάσει των φωτογραφιών από τον δορυφόρο κομβική για τον ισραηλινό στρατό είναι η συμβολή των λεωφόρων Μπαρ και Ρασίντ, με την δεύτερη να ξεκινά περίπου ένα χιλιόμετρο νότια των συνόρων με το Ισραήλ και στη συνέχεια έχει κατεύθυνση προς το λιμάνι της Γάζας.

«Οι δορυφορικές φωτογρφίες που ελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας αποτυπώνουν την σημαντική έκταση της προέλασης του ισραηλινού στρατού προς τη βόρεια Γάζα με εκατοντάδες τεθωρακισμένα να έχουν προωθηθεί για αρκετά μίλια μετά τα σύνορα σε κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα της Γάζας» γράφουν οι New York Times.

Όπως σημειώνει από την πλευρά του το δίκτυο Al-Ain στον Κόλπο, οι φωτογραφίες αποτελούν τον «σιωπηλό μάρτυρα» της προέλασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις ίδιες φωτογραφίες καταγράφεται το αποτύπωμα των βομβαρδισμών τόσο από μαχητικά της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας όσο και από το ισραηλινό πυροβολικό με «αρκετά κτήρια να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών και δρόμων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Μαΐου

Γεγονότα 70: Πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτους, γιο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Βεσπασιανού 1497: Ο Αμέρικος Βεσπούκιος φέρεται να σαπλάρει από την πόλη της Ισπανίας, Καντ...

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση

Η Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά αν οι συμμαχικές χώρες αύξαναν την παροχή όπλων. Τα παραπάνω τόνισε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ο...

Φόρτωση άρθρων...