Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Επίθεση στο Παρίσι: Τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς (Video&Photos)

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την ένοπλη επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού. Αυτό ανακοίνωσε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας Λορ Μπεκυό, ενώ πρόσθεσε ότι ο δράστης είναι γνωστός στις Aρχές.

Ο 69χρονος ύποπτος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Παρίσι στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya είναι γαλλικής υπηκοότητας και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από πηγή της Αστυνομίας. 

Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.

Ο συλληφθείς είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Ο 69χρονος είχε πάρει σύνταξη από τους γαλλικούς σιδηροδρόμους όπου εργαζόταν ως μηχανοδηγός.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο 69χρονος μπούκαρε στο κούρδικο πολιτιστικό κέντρο και άνοιξε πυρ πριν να κατευθυνθεί στη συνέχεια σε ένα κομμωτήριο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «οι άνθρωποι ήταν πανικόβλητοι και φώναζαν "είναι εδώ, είναι εδώ, ελάτε" δείχνοντας προς το κομμωτήριο». «Είδα ανθρώπους στο έδαφος τραυματισμένους στα πόδια, είδα το αίμα, οι άνθρωποι ήταν σε σοκ και πανικό» πρόσθεσε ο ίδιος μάρτυρας.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς. Είδαμε ανθρώπους να τρέχουν δεξιά, αριστερά. Πέντε με έξι λεπτά αργότερα, μπήκαμε σ΄ ένα κομμωτήριο για να σωθούμε» δήλωσε στο δίκτυο BFMTV ο Αλί ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σημερινής τραγωδίας στο 10o διαμέρισμα του Παρισιού.

«Ξαφνικά είδα έναν τύπο, γύρω στα 60, να πυροβολεί στα τυφλά, στον δρόμο. Μετά είδαμε τους αστυνομικούς ότι είχαν συλλάβει έναν τύπο, λίγο μεγάλο και ψηλό. Υπήρχαν τρεις τραυματίες. Μου ζήτησαν να καλέσω την πυροσβεστική, κάλεσα την πυροσβεστική και την αστυνομία για να ενημερώσω ότι υπάρχουν τραυματίες. Ο τύπος πάντως πυροβολούσε στα τυφλά», πρόσθεσε ο Αλί ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι ζωντανός.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας ευχαρίστησε την Αστυνομία «για την καθοριστική παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της τρομακτικής επίθεσης» εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Διεξάγεται έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

«Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της κουρδικής κοινότητας της οδού Ανγκιέν, καθώς και στο απέναντι εστιατόριο και σε κομμωτήριο», δήλωσε στο σημείο της επίθεσης η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας Αλεξάντρα Κορντεμπάρ. «Ο δράστης έχει τραυματισθεί, όχι πολύ σοβαρά, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η δήμαρχος.
 

Παρίσι: Τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς
gallia
gallia
Επίθεση στο Παρίσι: Τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...