Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε τροχαίο στις Άνδεις -Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό

Πλανήτης
Tags: Περού

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 5 τραυματίστηκαν «πολύ σοβαρά», σε τροχαίο που σημειώθηκε το Σάββατο 19/8 στο Περού, όταν λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στις Άνδεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα έγινε το πρωί, όταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε περίπου πενήντα επιβάτες από την πόλη Βιλκατσουαμάν των Άνδεων στην πρωτεύουσα Λίμα ανετράπη και έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων στην περιφέρεια Ουανκαβελίκα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Έχουμε 13 νεκρούς και 5 πολύ σοβαρά τραυματίες μετά το δυστύχημα και την πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στον αυτοκινητόδρομο Λος Λιμπερταδόρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομικός σε τμήμα της περιοχής Ουαϊταρά, στην Ουανκαβελίκα.

Περού: Παιδιά ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος
Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος για να ανασύρουν τα θύματα, ανάμεσα στα οποία είναι παιδιά.

«Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί διεξάγουν επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην Ουαϊταρά, ο Αλβίνο Ρόχας.

Οι πιο σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στην πόλη Πίσκο.

Σημειώνεται ότι τα τροχαία είναι συχνά στο Περού, κυρίως λόγω της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας από οδηγούς και της κακής κατάστασης πολλών δρόμων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Σαν σήμερα - 8 Μαΐου

Γεγονότα 1821: Οι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς 1886: Ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον πουλάει για πρώτη φορά ένα πατενταρισμένο φαρμακευτικό σκεύασ...

Φόρτωση άρθρων...