Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πεσκόφ: «Οι Ουκρανοί θα υποφέρουν αν η Ευρώπη στείλει άρματα μάχης»

Πλανήτης

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Ρωσία ότι οι Ουκρανοί θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει άρματα μάχης για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Την ίδια ώρα, άλυτο παραμένει το ζήτημα του αν θα μεταφερθούν στην Ουκρανία γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέτυχαν κατά τη διάρκεια συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία να πείσουν το Βερολίνο να παράσχει τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, ένα βασικό αίτημα του Κιέβου, καθώς προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στον αγώνα του κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Το Βερολίνο δήλωσε ότι θα κινηθεί γρήγορα για να επιτρέψει στους συμμάχους να μεταφέρουν τα Leopards που βρίσκονται στα δικά τους οπλοστάσια στην Ουκρανία, εάν βρεθεί συναίνεση. Αλλά ακόμη και αυτό φάνηκε να είναι ασαφές.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη σχετικά με το αν θα παράσχει άρματα μάχης στο Κίεβο δείχνει ότι υπάρχει αυξανόμενη «νευρικότητα» εντός της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

«Αλλά φυσικά όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, στην άντληση όπλων στην Ουκρανία και στην αναβάθμιση του τεχνολογικού της επιπέδου φέρουν ευθύνη (για τη συνέχιση της σύγκρουσης)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Το κυριότερο είναι ότι ο ουκρανικός λαός είναι αυτός που θα πληρώσει το τίμημα για όλη αυτή την ψευδοϋποστήριξη», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι, δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία ως μέρος ενός συνασπισμού χωρών ακόμη και χωρίς την άδεια της Γερμανίας.

Η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο εάν η Πολωνία στείλει τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...