Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν έως 50.000 ευρώ μέσα στον Μάιο

Αυξημένα ποσά σύνταξης καθώς και αναδρομικά θα λάβουν στο τέλος Μαΐου περίπου 12.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι. Συγκεκριμένα, θα λάβουν αναδρομικά που ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και, σε κάποιες περιπτώσεις, φθάνουν και τα 50.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Περισσότερα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36-40 έτη ασφάλισης καθώς ευνοούνται από τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 40.000 συνταξιούχοι είναι αυτοί που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, στις οποίες είτε ο επανυπολογισμός της κύριας σύνταξής δεν έχει ολοκληρωθεί, είτε έχει προβλήματα γιατί τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τα ταμεία ήταν ελλιπή.

Βέβαια, η εφορία ψαλιδίζει το 1/3 των ποσών αυτών, πριν πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με το Νίκο Χατζόπουλο, πρόεδρο του Ενιαίου δικτύου Συνταξιούχων, οι κρατήσεις της εφορίας είναι της τάξης του 20% με 26%.

Τα αναδρομικά ήταν απόρροια του επανυπολογισμού των συντάξεων των εν λόγω συνταξιούχων ο οποίος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2019. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης του κατάλληλου λογισμικού και της πολυπλοκότητας της διαδικασίας καθυστέρησε πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...