Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φεύγει και η Ντίσνεϊ από τη Ρωσία

Πλανήτης

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας έρχεται να προστεθεί σε μία συνεχώς αυξανόμενη λίστα, καθώς είναι πολλές ακόμα που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις.

Η Disney ήταν το πρώτο μεγάλο δυτικό κινηματογραφικό στούντιο που απέσυρε τις κινηματογραφικές του κυκλοφορίες από τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ώθησε πολλά άλλα στούντιο να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.

«Δεδομένης της αδυσώπητης επίθεσης στην Ουκρανία και της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης, λαμβάνουμε μέτρα για να σταματήσουμε όλες τις άλλες επιχειρήσεις μας στη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Disney.

«Αυτό περιλαμβάνει αδειοδότηση περιεχομένου και προϊόντων, δραστηριότητες της Disney Cruise Line, το περιοδικό και τις περιοδείες του National Geographic, τοπικές παραγωγές περιεχομένου και κανάλια».

Η Disney σημείωσε ότι ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως ορισμένες άδειες χρήσης περιεχομένου και προϊόντων, θα χρειαστούν χρόνο για να σταματήσουν.

Η εταιρεία είπε ότι παραμένει «δεσμευμένη» στους υπαλλήλους της στη Ρωσία και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν απασχολούμενοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πράκτορες της Κίνας χάκαραν το υπουργείο Άμυνας - Διαψεύδει το Πεκίνο

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονι...

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Φόρτωση άρθρων...