Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο διαψεύδει ότι η Ρωσία κατέλαβε το χωριό Μαρίνκα

Πλανήτης

Σήμερα το απόγευμα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι «η κοινότητα Μαρίνκα απελευθερώθηκε πλήρως σήμερα», στην καθιερωμένη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός διέψευσε απόψε αυτόν τον ισχυρισμό. «Δεν είναι ακριβές να μιλάμε για κατάληψη της Μαρίνκα», σημείωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Στούπουν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Οι δυνάμεις μας βρίσκονται εντός της πόλης», προσέθεσε.

Η Μαρίνκα είχε μετατραπεί σε φρούριο από τον ουκρανικό στρατό από το 2014, όταν άρχισαν οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ που κατέλαβαν την ομώνυμη πόλη. Πλέον, οι περισσότερες περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων από την περιοχή κάνουν λόγο για μία πόλη – «φάντασμα».

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τους τελευταίους μήνες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν ένα άλλο ουκρανικό οχυρό, την πόλη Αβντιίβκα.

Οι αυτονομιστές την είχαν καταλάβει για μικρό χρονικό διάστημα το 2014, αλλά στη συνέχεια, ο ουκρανικός στρατός κατασκεύασε οχυρωματικά έργα γύρω από την πόλη, που θεωρείται «πύλη» προς το Ντονέντσκ.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα το πρωί (25/12) ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «εξακολουθούν να απωθούν τον εχθρό στις περιοχές της Μαρίνκα και της Νοβομιχαϊλίφκα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...