Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανταλλαγή των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε Ισραηλινές φυλακές ζητά η Χαμάς

– «Ψυχολογικός πόλεμος» λέει το Ισραήλ

Πλανήτης

Με την ισραηλινή ηγεσία να έχει κι επισήμως ανακοινώσει τη δεύτερη φάση του πολέμου, καταφέροντας χτυπήματα κατά της Χαμάς στη Γάζα, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μιλά τώρα για άμεση απελευθέρωση ομήρων αλλά θέτει όρους. 

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε το Σάββατο ότι η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα είναι έτοιμη για «άμεση» ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια άμεση συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων που περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές σε αντάλλαγμα όλων των κρατουμένων που κρατούνται από την Παλαιστινιακή αντίσταση», ανέφερε ο Sinwar σε δήλωση.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για «ψυχολογικό πόλεμος» κι όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση πάνω από 200 αιχμαλώτων συνεχίζονται και ο Νετανιάχου συναντήθηκε προτού εκδώσει νέο μήνυμα με οικογένειες των κρατουμένων. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη ...

Φόρτωση άρθρων...