Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Πολύ μικρές» οι προκλήσεις για την τελική συμφωνία για τους ομήρους, λέει ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Πλανήτης

O πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι δήλωσε σήμερα ότι ενισχύεται η πεποίθησή του, σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις που παραμένουν είναι «πολύ μικρές».

«Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη μία συμφωνία είναι κυρίως πρακτικές και διαχειριστικές», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ στη Ντόχα.

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα, θα πρέπει να εφαρμοστεί. «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι απλά λέξεις… Πρέπει να εφαρμόζονται», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα ζήτησε ξανά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει για μία άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από τις εξελίξεις που χαρακτηρίζονται ως “ωμός πόλεμος τον Ισραήλ κατά των αμάχων”.

Σε δηλώσεις του, που έγιναν στη διάρκεια μιας συνάντησης του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Αμπντάλα τόνισε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να πιέσουν το Ισραήλ για να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσει τους αμάχους, διασφαλίζοντας ότι η ηγεσία του Ισραήλ θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ροή της βοήθειας στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Φόρτωση άρθρων...