Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Politico για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Το Ιράν μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να επιτεθεί στις ΗΠΑ

Πλανήτης

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων σε στρατεύματα των ΗΠΑ, που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή από το Ιράν και τις συμμαχικές δυνάμεις του, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και μαχητών της Χαμάς.

Όπως αναφέρει το Politico, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανησυχούν συγκεκριμένα ότι ιρανικές συμμαχικές ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία, ή ιρανικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια στην περιοχή για να επιτεθούν σε αμερικανικές ή συνεργαζόμενες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις δύο χώρες – όπως έκαναν στο παρελθόν.

«Αυτό είναι μια ευκαιρία», είπε ένας από τους αξιωματούχους. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή «έχουν επίγνωση κακοήθων παραγόντων που μπορεί να επιδιώξουν να επωφεληθούν από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και το Ιράκ, Ταγματάρχης Τζέφρι Κάρμιχαελ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κακόβουλους παράγοντες να μας τραβήξουν σε μάχες που υπονομεύουν την αποστολή μας», τόνισε ο Κάρμιχαελ. Δεν ανέφερε το Ιράν ονομαστικά, αλλά είπε: «Μην έχετε χωρίς αμφιβολίες, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας στην αυτοάμυνα κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε απειλές που θέτουν τις δυνάμεις μας σε κίνδυνο».

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία από την Kυβέρνηση Τραμπ, επικεντρωμένοι στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών του ISIS με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που είναι η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή. Και ενώ οι ΗΠΑ τελείωσαν την αποστολή τους στο Ιράκ το 2021, περίπου 2.500 στρατιώτες των ΗΠΑ παραμένουν στη χώρα για να συμβουλεύουν τον ιρακινό στρατό. Συμμαχικές ομάδες του Ιράν έχουν εξαπολύσει κατά καιρούς επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των ΗΠΑ και στις δύο χώρες όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

Φόρτωση άρθρων...