Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Πολιτική διαθήκη Ναβάλνι: Ημέρα διαμαρτυρίας για τον θάνατό του η μέρα των εκλογών στη Ρωσία

Πλανήτης

Πολιτική διαθήκη του Αλεξέι Ναβάλνι χαρακτηρίζει στενός του συνεργάτης την 17η Μαρτίου, τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. Ο ίδιος ζητά από τους ψηφοφόρους να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, πηγαίνοντας όλοι μαζί να ψηφίσουν την ίδια ώρα, το μεσημέρι.

Ο στενός του συνεργάτης, Λεονίντ Βολκόφ, κάλεσε σε διαδήλωση των υποστηρικτών του για τις 17 Μαρτίου, την τελευταία ημέρα των ρωσικών εκλογών. Όπως είπε, η διαδήλωση αυτή θα είναι η «διαθήκη» του πιο γνωστού ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή της Σιβηρίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η οικογένειά του, καθώς και Δυτικοί ηγέτες, μεταξύ τους ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορούν ευθέως τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τη δολοφονία του. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δεν βρίσκουν σημείο να τον θάψουν, καθώς κανένα γραφείο τελετών στη Μόσχα δε δέχεται να πάρει τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι. Επίσης έγινε γνωστό πως συνελήφθη και ο δικηγόρος του Ναβάλνι.

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ακόμη ένας Ρώσος αντιφρονούντας, ο Ολέγκ Ορλόφ

Ένας ακόμα αντιφρονούντας στη Ρωσία, ο γνωστός ακτιβιστή, Ολέγκ Ορλόφ, επικεφαλής της οργάνωσης Memorial για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, η οποία είχε βραβευτεί και με βραβείο Νόμπελ. Ο Ορλόφ καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Μόσχας σε φυλάκιση δυόμισι ετών για «δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», σε μία σαφέστατα πολιτική δίωξη και δίκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Φόρτωση άρθρων...