Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πολωνία: Εντοπίστηκε διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba

Πλανήτης

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πολωνικές αρχές από το βράδυ της Τρίτης, καθώς διαρροή εντοπίστηκε σε μια γραμμή του αγωγού πετρελαίου Druzhba.

Ο πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι προς το παρόν είναι άγνωστη η αιτία της διαρροής, η οποία εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πλοκ.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού στην Πολωνία, καθώς και οι υπόλοιπες υποδομές και υπηρεσίες του PERN λειτουργούν κανονικά.

Ο αγωγός Druzhba

Με μήκος που φτάνει τα 4.000 χιλιόμετρα, ο αγωγός Druzhba (που σημαίνει «φιλία») είναι από τους μεγαλύτερους και μακρύτερους αγωγούς πετρελαίου στον κόσμο.

Το δίκτυό του μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία και διασχίζει μεταξύ άλλων την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι οι μεταφορές πετρελαίου από τον συγκεκριμένο αγωγό εξαιρούνται προς το παρόν από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον Αύγουστο, η ροή ρωσικού πετρελαίου προς την Τσεχία μέσω του Druzhba είχε διακοπεί για πάνω από μια εβδομάδα λόγω προβλήματος στην πληρωμή των τελών διαμετακόμισης, ως απόρροια των δυτικών κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Φόρτωση άρθρων...