Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ποντόλιακ: «Μη ρεαλιστική» η κινεζική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου»

Απέρριψε ως «μη ρεαλιστική» την πρόταση της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ανώτερος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το Πεκίνο δεν θα πρέπει να ποντάρει σε έναν επιτιθέμενο που παραβίασε το (διεθνές) δίκαιο και θα χάσει τον πόλεμο», έγραψε στο Twitter σήμερα το πρωί.

Το έγγραφο θέσεων 12 σημείων της κινεζικής κυβέρνησης για την Ουκρανία δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής, στην πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας.

Σε αυτό, το Πεκίνο κάλεσε σε ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ προέτρεψε όλα τα μέρη να αποφύγουν την πυρηνική κλιμάκωση και να τερματίσουν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, σε μια δήλωση που φάνηκε να διατηρεί τη θέση του ότι η Δύση τροφοδοτεί τη σύγκρουση και την οποία οι αναλυτές απέρριψαν ως άνευρη.

Το έγγραφο, για το οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη της Ουκρανίας, χαιρετίστηκε συγκρατημένα από το Κίεβο. «Η Κίνα άρχισε να μιλάει για την Ουκρανία και αυτό δεν είναι κακό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

«Μου φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός στην εδαφική μας ακεραιότητα, σε θέματα ασφάλειας», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ δήλωσε χθες ότι οποιοδήποτε σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να περιλαμβάνει την απόσυρση των στρατευμάτων της Μόσχας πίσω στα σύνορα της Ουκρανίας το 1991, την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...