Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer κατά της παραλλαγής Όμικρον

Εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer. Το νέο εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τα ελβετικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα «Blick», η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία, Σαμπίν Μπρούκνερ, δήλωσε ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός μπορεί να παραδώσει το εμβόλιο κατά της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον την άνοιξη, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ακόμα, το στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας ανέφερε ότι το ενέσιμο σκεύασμα θα μπορούσε να προσφέρει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Όμικρον στους ενήλικες.

Εφόσον είναι έτοιμο, για την κυκλοφορία του στην αγορά θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες ελβετικές Αρχές, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο», επισημαίνει η διευθύντρια της Pfizer στην Ελβετία.

«Ως εκ τούτου, η Pfizer εργάζεται σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα. Αφενός, μελετώντας πόσο αποτελεσματικό είναι το υπάρχον εμβόλιο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά, αναλύοντας εάν χρειάζεται προσαρμογή και τελειοποιώντας αυτές τις τροποποιήσεις»,  προσθέτει η Σαμπίν Μπρίκνερ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Φόρτωση άρθρων...