Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΥ: Κορυφαίοι «δολοφόνοι» παγκοσμίως οι μη μεταδοτικές ασθένειες

Οι μη μεταδοτικές ασθένειες, καρκίνος, διαβήτης, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και αναπνευστικές ασθένειες θεωρούνται ως οι κορυφαίοι «δολοφόνοι» παγκοσμίως και υπερτερούν πλέον σε αριθμό έναντι των μολυσματικών ασθενειών.

Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα δημοσιεύσει μια νέα έκθεση και μια νέα πύλη δεδομένων για τις μη μεταδοτικές ασθένειες και τους παράγοντες κινδύνου τους σε μια εκδήλωση που θα συνδιοργανωθεί με το Bloomberg Philanthropies κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι μη μεταδοτικές ασθένειες είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την υγεία και  την ανάπτυξη αυτού του αιώνα. Κυριότερα μεταξύ αυτών οι καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό), ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, μαζί με την ψυχική υγεία, προκαλούν σχεδόν τα 3/4 των θανάτων στον κόσμο και σκοτώνουν 41 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Η έκθεση με τίτλο «Αόρατοι αριθμοί: Η πραγματική έκταση των μη μεταδοτικών ασθενειών και τι πρέπει να γίνει γι' αυτές» καθιστά ορατούς τους αριθμούς των μη μεταδοτικών ασθενειών και υπενθυμίζει την πραγματική κλίμακα της απειλής αυτών και τους παράγοντες κινδύνου τους. Παρουσιάζει επίσης, μερικές οικονομικά αποδοτικές και παγκοσμίως εφαρμόσιμες παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους αριθμούς και να σώσουν ζωές και χρήματα στις κοινότητες.

Η νέα πύλη θα εμπεριέχει τα πιο πρόσφατα στοιχεία ανά χώρα, τους παράγοντες κινδύνου και την  εφαρμογή πολιτικής για 194 χώρες. Θα επιτρέπει τη διερεύνηση των δεδομένων για τα τέσσερα μη μεταδοτικά νοσήματα όπως (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, διαβήτης και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις) και των κύριων παραγόντων και παραγόντων κινδύνου όπως (κάπνισμα, ανθυγιεινή διατροφή, βλαβερή χρήση αλκοόλ και έλλειψη σωματικής δραστηριότητας). 

Επίσης, θα αναλύει τα μοτίβα και τις τάσεις στις χώρες και θα επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ χωρών ή εντός γεωγραφικών περιοχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοιγμα Ερντογάν στην Αίγυπτο: Υπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν για την οικοδόμηση των διμερών σχέσεων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι μια διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με την Αίγυπτο θα ξεκινήσει με τη συνάντηση υπουργών των δύο χωρών και ότι οι συνομιλί...

Βρυξέλλες: Ταραχές στους δρόμους μετά τη νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου στο Μουντιάλ του Κατάρ (Βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν σε περιοχές των Βρυξελλών μετά την νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου με 2-0 στο Μουντιάλ του Κατάρ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf, ...

Φόρτωση άρθρων...