Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

ΠΟΥ: Ο πραγματικός αριθμός θανάτων από Covid αγγίζει τα 15 εκατομμύρια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της νέας έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις συνέπειες της πανδημίας στην ανθρωπότητα και ειδικότερα για τον πραγματικό αριθμό των θανάτων, στη διάρκεια των δύο χρόνων που άλλαξε ο κόσμος.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 σε όλον τον πλανήτη, ανέρχεται σε πάνω από 15 εκατομμύρια, σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από τα 5,4 εκατ. που έχουν καταγραφεί και αναφέρονται επισήμως.

Μόνο στην Ινδία, υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει 4,7 εκατ. άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας, ενώ καθημερινά προστίθενται νέες αιτίες, που συνδέονται άμεσα με τον κορωνοϊό και έχουν προκαλέσει τον θάνατο.

Ο ιός είναι πιο φονικός για τους άντρες, στους οποίους αντιστοιχεί το 57% των θανάτων, έναντι 43% που αντιστοιχεί στις γυναίκες.

1

Ο αριθμός των θανάτων φαίνεται πως σχετίζεται και με το επίπεδο διαβίωσης και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς η πλειοψηφία των θανάτων έχει καταγραφεί σε χώρες «φτωχές», με προβληματικά συστήματα Υγείας.

2

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν αποφασίσει με ποιον τρόπο θα απαντήσουν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Κυριακή, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει απόφαση για τον χρ...

Νετανιάχου: Το Ιράν πίσω από όλους τους τρομοκράτες, θα νικήσουμε - Εξερράγησαν drones (Video)

Δριμεία επίθεση κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στρατιωτική βάση υποδοχής και διανομής Τελ Χασόμερ. Ο Ισραηλινός Π...

BBC: Γιατί είναι εχθροί Ιράν και Ισραήλ - Τα πυρηνικά, η Χαμάς και οι σύμμαχοι της Τεχεράνης

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο πλανήτης αναμένει με αγωνία την απόφαση της Κυβέρνησης του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...