Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Πούτιν: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα γιατί δεν τα έχουμε ανάγκη»

Πλανήτης

H Ρωσία δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, καθώς δεν απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα, τόνισε o Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή η ύπαρξή της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς... δεν έχουμε τέτοια ανάγκη», σχολίασε ο Πούτιν.

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικού Κιέβου αλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τους λόγους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα.

«Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία «θα καούν», όπως τα δυτικά άρματα»

Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της «θα καούν», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, αφού οι ΗΠΑ ενέκριναν την παράδοση των αεροσκαφών αυτών στο Κίεβο.

Τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, όπως ζητούσε διαρκώς η ουκρανική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των αεροσκαφών, ούτε ο αριθμός τους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πολωνία έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

«Τα άρματα, που παρέδωσαν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καίγονται. Το ίδιο θα γίνει και με τα F-16», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ.

Ένα από τα εμπόδια γύρω από την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία είναι η εύρεση ασφαλών βάσεων από τις οποίες θα απογειώνονται, θα προσγειώνονται και θα σταθμεύουν για επισκευές. Και αυτό γιατί πολλά ουκρανικά αεροδρόμια έχουν βομβαρδιστεί από τη Ρωσία.

Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να σταθμεύουν αυτά τα αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις γειτονικών χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.

Στην περίπτωση που τα μαχητικά «βρίσκονται σε βάσεις εκτός της Ουκρανίας, θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις βάσεις, πώς θα τις πλήξουμε», απείλησε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εμπλακεί ακόμη περισσότερο το ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη ...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...