Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η κατάσταση σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας –Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα– που η Μόσχα προσάρτησε παράνομα τον Σεπτέμβριο ήταν «εξαιρετικά δύσκολη». Η παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία των τεσσάρων περιοχών, που μαζί αποτελούν το 15% της Ουκρανίας, σηματοδότησε τη μεγαλύτερη βίαιη κατάληψη εδαφών στην Ευρώπη από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και χαρακτηρίστηκε παράνομη από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Η Ρωσία έχει υποστεί οξεία οπισθοδρόμηση στις εν λόγω περιοχές. «Η κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη», είπε ο Πούτιν αργά τη Δευτέρα (19/12) Τα σχόλια του Πούτιν έγιναν την Ημέρα Υπηρεσιών Ασφαλείας, η οποία γιορτάζεται ευρέως στη Ρωσία.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) να εντείνουν την επιτήρηση της ρωσικής κοινωνίας και των συνόρων της χώρας για να καταπολεμήσουν αυτό που χαρακτήρισε «εμφάνιση νέων απειλών» από το εξωτερικό. Η υπεράσπιση των κατοίκων των «νέων περιοχών» της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί καθήκον των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την κρατική ασφάλεια, είπε ο Πούτιν, ζητώντας την επίβλεψη στρατηγικών υποδομών και χώρων μαζικών συναθροίσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...