Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πούτιν: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με τον Σι, διευρύνεται η συνεργασία Ρωσίας-Κίνας

Πλανήτης

«Εποικοδομητικές και ουσιαστικές» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τις συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.
Κατά τις εισαγωγικές δηλώσεις του, πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι στην ατζέντα των διμερών επαφών συμπεριελήφθησαν επείγοντα διεθνή και γεωπολιτικά θέματα.

Ακόμα, εξετάστηκε, όπως είπε, η ενδυνάμωση των ρωσο-σινικών σχέσων σε διάφορους τομείς, ειδικά σε ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος, με ορίζοντα το 2030.
Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές που εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Πούτιν είπε ότι έχει συζητήσει με τον Σι το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

«Τα πεδία συνεργασίας μας θα διευρυνθούν. Βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα και επεκτείνουμε τις διεργασίες», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Η δεύτερη μέρα εργασιών Ρωσίας - Κίνας

Στο Κρεμλίνο βρέθηκε για δεύτερη μέρα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσημης συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο πρόεδροι έδωσαν τα χέρια και στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, όπως έδειξαν τα πλάνα που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Στη συνέχεια, μαζί με τις αντιπροσωπείες τους, αποσύρθηκαν στην Αίθουσα της Αγίας Αικατερίνης για συνομιλίες.

Αργότερα, θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής εγγράφων, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης, οι Πούτιν και Σι θα εκδώσουν κοινή δήλωση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...