Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Πούτιν: Η Δύση άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλουν σύγκρουση με τη Ρωσία

Πλανήτης

Νέες απειλές κατά των ΗΠΑ και άλλων χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία και την κυβέρνηση Ζελένσκι εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ένα χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, λέγοντας παράλληλα πως η Δύση προσπαθεί να ξεκινήσει πόλεμο με τη χώρα του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι αυτή άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει.

«Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα διαφορετικό σενάριο πίσω από την πλάτη της», τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο», δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή από το πανεπιστήμιο

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές του έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή ...

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Φόρτωση άρθρων...